Foto: Bildbyrån

AIK ångar på i toppen – supersviten intakt

Uppdaterad
Publicerad

AIK skapade lägen i matchen mot Kalmar, men lyckades inte få till avsluten. I andra halvlek gav dock lagkaptenen Gotiom hemmalaget ledningen på straff.

– Klart att vi är i ett härligt läge, säger Sebastian Larsson till C More.

Den första halvleken i mötet mellan AIK och Kalmar blev mållös, trots att hemmalaget hade flera bra lägen.

I andra halvlek, minut 49, fälldes Nicolas Stefanelli av Dyrestam i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Henok Goitom stegade fram och gav sedan AIK ledningen, trots att Hägg Johansson var nära att ta bollen.

Därefter hade AIK några fina lägen men bollen hittade aldrig rätt i mål. Matchen slutade 1-0, något som innebär att AIK nu spelat 28 raka allsvenska matcher utan förlust.

Sebastian Larsson, som inledde matchen på bänken men byttes in med 30 minuter kvar att spela, säger så här till C More:

– Det var bara att försöka komma in och stänga matchen. Tyvärr spelar vi på en matta som gör det otroligt svårt för oss att få till ett bra passningsspel.

– Då får man vinna på andra sätt och det gjorde vi. Vi visar på moral och styrka, vi står upp bra. Kanske borde vi göra något mål till på de lägen vi skapar.

Trygghet i laget

Larsson poängterar att det finns en trygghet i laget, och att det är en skön känsla med den starka formen AIK har just nu.

– Det är klart att vi är i ett härligt läge, vi ligger i toppen och är obesegrade i år. Grabbarna har gjort det oroligt bra. Nu ska vi försöka vara där så länge som möjligt. Vi har en stark trupp och en bra bredd.

För egen del tycker Larsson att det varit roligt att återvända till Allsvenskan.

– Samtidigt som man får vara ödmjuk och inse att man har mycket att lära eftersom man är ny. Det har varit tuffa matcher, jag är positivt överraskad, säger han till C More.

En skillnad mot England är att det där tillåts mer fysiskt spel.

– Det är något man får lära sig, nivån, så man inte drar på sig onödiga kort, säger Larsson.

Vill inte kommentera flyttrykten

Kalmars målvakt Hägg Johansson anser att det trots förlusten emellanåt kändes bra.

– Vi har en del chanser där vi kan skapa mer. Magkänslan är ändå att vi stundtals spelar bra och sätter hög press. Straffen kommer lite dumt, precis i början av andra halvlek, att de kan falla tillbaka. Det blir svårt för oss att hitta igenom då, säger han till C More.

Angående de rykten som säger att han är på väg bort från Kalmar säger han:

– Nej, det är inte något jag vill kommentera alls. Det är full fokus på Kalmar.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Friends Arena, Solna
Publik: 13822
Domare: Robert Daradic

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.