Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peter Liljegren Appelquist om AIK-bojkotten i spelaren ovan Foto: Bildbyrån/SVT

AIK:s supportrar bojkottar BP-matchen

Uppdaterad
Publicerad

BP har valt att spela sin hemmapremiär på Tele2 arena.

Men AIK:s supportrar bojkottar matchen – och det är bara 182 biljetter sålda till bortasektionen.

– Det är olyckligt, säger Peter Liljegren Appelquist, ansvarig för kommunikation och marknad.

BP har valt att flytta sin hemmapremiär från Grimsta till Tele 2 arena för att kunna ta emot en storpublik mot AIK.

Men efter att AIK:s supportergrupperingar uppmanat till bojkott i februari ser det ut att eka rätt tomt på den stora arenan.

I dagsläget har det sålts 4000 biljetter – varav bara 182 var till bortasektionen.

”Vi har respekt”

– Vi har respekt för att AIK:s supportergrupper och medlemmar känner behov av det här. Vi kan inte försöka övertala. Men det är klart att det är tråkigt att inte ha mycket folk på matchen, säger Peter Liljegren Appelquist, ansvarig för kommunikation och marknad, till SVT Sport.

Enligt Liljegren Appelquist blir det inga stora kostnadsskillnader för klubben när det gäller att arrangera match på Tele 2 eller deras vanliga hemmaarena Grimsta där de har en hög hyra. Han försöker se det positiva i situationen.

– Vi vet att vi är färre supportrar än AIK, vilket gör att deras supportrar kan vara mer högljudda. Nu är vi i en situation där våra supportrar kan höras mer. Jag tror bara det är positivt för oss, även om det inte är så att jag sitter och jublar över att AIK-supportrar bojkottar.

Grundar sig i VAR-frågan

Bojkotten grundar sig i att BP gick emot övriga Stockholmsklubbar i VAR-frågan under Stockholms fotbollförbunds årsmöte. Även Halmstadsupportrar uppmanade till en bojkott vid kvartsfinalen i cupen.

– Det är AIK som har varit mest högljudda. Vi har inte fått till oss att det kommer att vara fler som bojkottar oss men det få vi se.

SE ÄVEN: SVT förklarar turerna – därför bojkottar AIK matchen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.