Dubbla Häcken-röda när BP vann

Bajram Ajetis tankeförmåga påverkades inte av kylan eller regnet.

Anfallaren visade kreativitet när han bröstade in Brommapojkarnas första mål i den stökiga 2–0-matchen mot Häcken.

Redan efter 13 minuter av hemmapremiären applåderade Brommapojkarnas nye tränare Luis Pimenta och berömde sina spelare med orden: ”Very good start. I love it.”

Den intensivt coachade portugisen skulle få mer att tycka om.

Efter en misslyckad hörna av Häckens Erik Friberg – mittfältaren valde att slå en låg boll till Adam Andersson utanför straffområdet – bjöd hemmalaget på en snabb och effektiv kontring.

Eric Omondi vann löpduellen med Andersson och med ett fint avvägt inlägg hittade han Bajram Ajeti, som tidigare hade täckt bort Anderssons skott, vid bortre stolpen.

Bollen var aningen låg för anfallskollegan och Ajeti – ny från Gefle – tvingades använde bröstet för att få in 1–0-målet i 19:e minuten.

Gymträning bakom målet

– Den kom lite lågt och det fick bli en liten (Mario) Balotelli-vridning med bröstet, sade han till C More.

– Det är därför man tränar på gymmet för att göra sådana där saker.

Sex minuter senare fick Ajeti en ny chans, den här gången med foten. Men då skickade han frisparken rakt i Häckens mur.

– Jag såg en liten öppning och hade den gått förbi tror jag det hade blivit mål, sade han.

Så långt var det Brommapojkarna som hade matchens hetaste chanser på Grimsta IP.

Spelet ägde dock Häcken och bollövertaget skulle till slut – efter viss hjälp från hemmalaget – leda till en stor kvitteringsmöjlighet för Alhassan Kamara.

Anfallaren tog vara på Petar Petrovics lösa hemåtpassning, rundade målvakten Nikola Petric men när han skulle sätta dit 1–1 blev avslutet för löst och BP:s Martin Rauschenberg styrde bollen till hörna.

– Det var helt enkelt ett för dåligt avslut, sade Kamara till C More.

Två utvisade spelare

Efter missen gick det sedan bara sämre för gästerna.

Uppförsbacken blev nämligen än brantare i 42:a minuten när Alexander Faltsetas visades ut efter kapningen av Gustav Sandberg Magnusson. Nästa röda kort fick bortalagets Daleho Irandust, mittfältaren drog på sig två varningar inom loppet av sex minuter, efter 67 minuter.

Och som inte det var nog blev tränaren Andreas Alm några minuter senare uppvisad på läktaren.

På planen höll Brommapojkarna undan, ökade på till 2–0 på tilläggstid genom Petar Petrovic och ordnade därmed säsongens första trepoängare efter premiärförlusten bort mot IFK Norrköping med 1–2.