Albin Ekdal: ”Det har skrivits en del – skitsamma”

Uppdaterad
Publicerad

Möt landslagsmittfältaren Albin Ekdal – given i den svenska startelvan när han inte är skadad. Vilket är ganska ofta, eller?

Nja, inte enligt honom själv.

– Mina skador har kommit lite opassande. I samband med mycket landslagsspel, en berömd nattklubbskada och lite andra grejer som snappats upp av media, säger Ekdal till SVT Sport.

På fredag sänds programmet Hemma hos EM-stjärnorna 20.00 i SVT1 och på SVT Play. Där bemöter Albin Ekdal ryktet han har fått som ovanligt skadebenägen.

Fotbolls-EM

– Det har ju skrivits en del, men jag har aldrig haft en långtidsskada i hela min karriär som har pågått i mer än tre, fyra månader. Men skitsamma. Så länge jag kan spela EM och många matcher i klubblaget och landslaget så gör det inte mig något nämnvärt.

Snarare tror han att det tillhör de flesta fotbollspelares vardag att aldrig vara helt frisk.

– Jag har en del smärta, absolut. Det går nog inte en träning utan att jag har lite ont någonstans. Jag tror att de flesta är vana vid det. Det är bara att gilla läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet