Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Newcastle United FC

Alexander Isak klar för Newcastle

Uppdaterad
Publicerad

Rekordövergången är nu ett faktum.

Alexander Isak lämnar Real Sociedad för Premier League-klubben Newcastle.

– Det var ett stort, stort beslut att ta, säger han.

I förrgår kom uppgifter om att Alexander Isak är på väg bort från spanska klubben Real Sociedad. Ny klubbadress för 22-åringen? Newcastle i Premier League.

Två dygn senare har uppgifterna blivit verklighet. Under fredagsförmiddagen presenterades den svenske landslagsstjärnan av Newcastle.

– Det är en fantastisk, historisk klubb som jag tror alla vill spela för, med fantastiska fans, säger Isak till klubbens hemsida.

”Verkligen nöjd”

Han kommer att bära tröja nummer 14.

– Det är skönt att ha allt klart. Det var ett stort, stort beslut för mig, men det är ett beslut jag verkligen är nöjd med, säger Isak.

Enligt spanska uppgifter betalar Premier League-klubben närmare 750 miljoner kronor för Alexander Isak, vilket är snäppet dyrare än Zlatan Ibrahimovics övergång till Barcelona 2009 (735 miljoner kronor).

”Vill tacka ägarna”

Newcastles tränare Eddie Howe är nöjd med tillskottet och tackar klubbens saudiska ägare.

– Jag vill tacka ägarna och klubbens transfergrupp för att ha fått Alexander till Newcastle. Vi är alla nöjda med att ha honom här, säger Howe.

Isak har tillbringat de senaste tre säsongerna i Real Sociedad där han noterats för 33 mål i ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.