Alexander Isak klar för Newcastle. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Kommer vara en enorm press på honom”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är klar för Newcastle.

SVT Sports expert Daniel Nannskog säger att prislappen medför stora förväntningar.

– Det kommer vara en enorm press på honom, säger han.

Svenska anfallsstjärnan Alexander Isak lämnar spanska Real Sociedad och är klar för storsatsande Newcastle. Prislappen uppges ligga på närmare 750 miljoner kronor.

Daniel Nannskog beskriver övergången som kontroversiell och sportsligt tung.

– Den är kontroversiell med tanke på vart pengarna kommer ifrån (Newcastles saudiska ägare). Om man ser det ur ett sportsligt perspektiv måste jag säga att det är en väldigt häftig överång. Att se Isak i Premier League ska bli otroligt intressant.

Vad kan vi förvänta oss av honom i Premier League?

– Han har ju farten. Han har också målskyttet, även om det inte varit 100 procent under den senaste säsongen. Jag tror han kan lyckas bra, men det kommer också vara en enorm press på honom. Prislappen, som ska vara väldigt stor, visar att Newcastle satsar hårt på Isak och att man tror mycket på honom.

Ser du detta som ett bra karriärssteg för Isak?

– Det känns rimligt. Han blir förvisso av med det garanterade förtroendet som han oftast haft i Soceidad, men det här känns ändå som ett steg upp. Newcastle satsar hårt och kommer inte sluta stärka truppen. Risken finns att det blir mer bänk för honom nu, men han bör få många chanser sett till prislappen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Newcastle United FC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.