Elanga bakom vändning mot Newcastle – efter Isaks straffmål

Alexander Isak ordnade straff och placerade själv kyligt in 1–0 till Newcastle.

Men sedan var det Anthony Elanga som tog över i svenskmötet.

Yttern låg bakom Nottinghams vändning till 3–1 med två assist i Chris Woods hattrick.

– Det är fantastiskt och något vi förtjänade. Vi spelade bra idag, grabbarna var glödheta. Jag är så glad att ha fått med mig målen. Det är vad jag är här för att göra och jag är bara glad att jag kunde leverera, säger Wood till Amazon Prime.

I mitten av den första halvleken blev Alexander Isak nedtacklad i offensivt straffområde. Efter lång VAR-granskning tilldelades Newcastle straffen.

Svensken klev själv fram och placerade iskallt in 1–0 till hemmalaget – sitt åttonde mål för säsongen.

Svenskarna i tuff duell

Nottingham Forest kvitterade i slutet av första halvlek. Anthony Elanga spelade fram Chris Wood som helt sopren satte 1-1. I början av andra halvlek spelade Elanga återigen fram till Wood som satte 2–1. Detta trots att han i passningsögonblicket blev nedsprungen av Isak och fick ont i bakhuvudet.

I 60:e minuten fullbordade Chris Wood sitt hattrick och fastställde slutresultatet 3–1.