Premier League-fotboll på julafton för första gången på 28 år – då vann Wolverhampton mot Chelsea

För första gången sedan 1995 spelades Premier League-fotboll på julafton.

Då bjöd Wolverhampton fansen på en julklapp när de hemmaslog Chelsea med 2-1.

Men datumet för matchen har ifrågasatts och väckt protester.

Det är bara andra gången i historien som det spelats Premier League-fotboll den 24 december. Senast var 1995 när Leeds slog Manchester United med 3-1.

Beslutet att spela på självaste julafton har rört upp känslor hos supporterunionen i England som kallat matchen ”en oönskad present som ingen bad om”.

Men Wolverhamptons fans är nog ganska glada med facit i hand.

Mario Lemina nickade in 1-0 på en hörna tidigt i andra halvlek och Matt Doherty ökade på till 2-0 på stopptid inför 31 750 åskådare på Molineux Stadium.

Fransmannen Christopher Nkunku tände hoppet för Chelsea genom att reducera i den 96:e minuten i sin PL-debut, men det blev ännu en förlust på Molineux för Londonklubben som bara vunnit en av sina sex besök i Wolverhampton sedan klubben tog steget upp i högsta serien igen 2018.