Alexander Isak målskytt – VAR-domare petas efter omdiskuterad straff

Uppdaterad
Publicerad

Den VAR-domare som var med i beslutet om att tilldela Paris SG en straff som gav 1-1 djupt in på tilläggstid mot Newcastle byts ut av Uefa.

Efter att Alexander Isak gjort mål hade Newcastle slagläge – men en sen och omdiskuterad straff från Kylian Mbappé räddade poäng.

– Jag tappar fullständigt tron på den här handsregeln, säger TV4 Plays expert Olof Mellberg.

Den polske VAR-specialisten Tomasz Kwiatkowski, som skulle jobbat med Real Sociedad-Salzburg i kväll byts ut mot en tysk funktionär.

Kwiatkowski varskodde huvuddomaren Szymon Marciniak, duon samarbetade på förra säsongens Champions League-final och 2022 års VM-final, om att det var straff och Marciniak tog det slutgiltiga beslutet.

Alexander Isak var snabbast på en retur i 24:e minuten och tryckte in 1-0.

Det var hemmalaget PSG som tryckte på mest framåt och skapade en hel del lägen – men stoppades av Newcastles storväxte målvakt, Nick Pope.

PSG, anförda av Kylian Mbappé, pressade mer och mer desperat ju längre matchen led och skapade en hel del lägen. På tilläggstid fick de även en straff på grund av hands som tilldömdes efter VAR-kontroll.

– Kropp till hand, det ska inte vara straff. Blåser han för den här så tappar jag fullständigt tron på den här handsregeln, sa Olof Mellberg kort innan att straffen tilldömdes.

”Straffen är tveksam”

– Jag tycker att straffen är väldigt tveksam, från mitt håll, säger Alexander Isak till TV4 Play.

Från elva meter var Mbappé iskall och sköt upp kvitteringen i krysset. Viktigt för PSG som därmed behåller andraplatsen i gruppen.

Alexander Isak var besviken efter poängtappet, men gläds åt sitt mål.

– Första målet i Champions League, det betyder mycket. Det kommer säkert kännas bättre när det har sjunkit in, känslorna är inte så bra när man har torskat en vinst såhär sent. Men det är ett stort mål för mig.

UEFA Champions League

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

1 - 1

Newcastle United logo

Newcastle United

Parc des Princes, Paris
Publik: 46435
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.