Alexander Isak. Foto: EPA/TT

Alexander Isak närmar sig en comeback: ”Går åt rätt håll”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak närmar sig en comeback.

Men något spel i mellandagarna blir det inte.

– Det går åt rätt håll och vi hoppas han kan spela en stor roll under det hektiska januarischemat, säger Newcastles tränare Eddie Howe enligt Newcastle Chronicle.

Det var i slutet av september som Alexander Isak lämnade en landslagssamling efter att ha skadat sig på träning. De efterföljande skadeprognoserna var dock positiva och hans klubb Newcastle räknade med att han snart skulle vara tillbaka i spel.

Det visade sig dock att de hade fel. I mitten av oktober drabbades Isak av ett bakslag i sin rehabilitering och i samband med det meddelade Newcastle att han inte skulle hinna bli spelklar innan VM-uppehållet.

Nu närmar han sig en comeback – men något spel i mellandagarna blir det inte.

– Han mår bra. Vi är nöjda med honom. Kommer han att spela de kommande två Premier League-matcherna? Förmodligen inte, säger Eddie Howe på presskonferensen inför måndagens Premier League-match mot Leicester.

Isak hann med att göra två mål på tre Premier League-framträdanden innan han blev skadad och Howe hoppas att han ska fortsätta på den inslagna vägen när han är tillbaka i spelbart skick.

– När du är borta från rampljuset kan du lära känna klubben, dina lagkamrater och du kan börja känna dig som hemma så när du är tillbaka på planen är du mer bekväm i din omgivning. Vi får hoppas att han kommer tillbaka och gör verklig skillnad, säger Howe.

KLIPP: Alexander Isaks Newcastle – en klubb i förvandling (4 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Isak har fått motta många hyllningar efter sin debut i Newcastle. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.