Alexander Isak gick mållös från mötet med Bournemouth. Foto: Bildbyrån

Isak mållös när Newcastle höll förlustfria sviten vid liv

Alexander Isak spelade hela matchen för sitt Newcastle, men lämnade planen mållös.

Efter 1-1 borta mot Bournemouth har ”Magpies” nu 17 raka matcher utan förlust.

Noteringen är tangerat klubbrekord, men deras ensamt bästa svit i högsta serien.

Newcastle fortsätter att vara en positiv överraskning den här säsongen och ligger alltjämt på fjärde plats i Premier League, endast fyra poäng bakom tvåan Manchester City.

Men lördagens match borta mot Bournemouth får nog ändå anses vara en missräkning, då laget ”bara” fick 1-1 mot nästjumbon.

Argentinaren Marcos Senesi gav hemmalaget ledningen efter en halvtimmes spel i en underhållande första halvlek.

Newcastle hade det mesta bollinnehavet, men skapade väldigt få heta chanser fram tills kvitteringen 1-1 som kom på stopptid i första halvlek. Miguel Almirón kunde då kyligt placera in bollen i bortre burgaveln efter att målvakten lämnat retur på ett första skott från Sean Longstaff. Målet var hans tionde för säsongen vilket ger en delad sjätteplats i skytteligan.

Räddade på mållinjen

Alexander Isak gjorde sin fjärde ligastart för säsongen men stod inte för någon jättematch. I den 69:e minuten fick han ett hyggligt läge, men gick på kraft och sköt högt över.

I stället var det Bournemouth som kom närmast segern. På stopptid hade Dominic Solanke ett avslut som räddades på mållinjen av Kieran Trippier. Matchen slutade 1-1.

Tungt för Newcastle var att målskytten Miguel Almirón och lagkamraten Allan Saint-Maximin utgick skadade i andra halvlek.

17 raka matcher utan förlust (nio segrar, åtta oavgjorda) är tangerat klubbrekord för Newcastle, men senast de stod för en lika imponerande svit (2010) var det inte i Premier League utan i näst högsta serien.

Senast laget förlorade i ligan var den 31 augusti borta mot Liverpool, lagets enda förlust den här PL-säsongen.

KLIPP: Tre frågor om transfersummorna i Premier League

I klippet: Tre frågor om de enorma summorna i Premier League Foto: Bilbyrån