Alexander Isak om bytet: ”Vill alltid spela”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak var Sveriges klart största hot offensivt.

Men i den 69:e minuten byttes han ut.

– Klart man alltid vill spela, det var inget problem med mig eller så, säger Alexander Isak efter matchen.

Sverige fick lägga störst fokus på defensiven mot Spanien. Men de få gånger blågult lyckades skapa något framåt var det Alexander Isak som låg bakom det.

Med tjugo minuter kvar fick han kliva av när Janne Andersson bytte ut honom och Marcus Berg mot Robin Quaison och Viktor Claesson.

Fotbolls-EM

– Det där hade jag inte gjort. Han kändes het och spelade med större och större självförtroende i matchen, säger Strömberg om Isak.

– Skulle det dyka upp ett läge, en omställning eller att det slarvas någonstans, så att vi kommer en mot en har han visat att han verkligen kan ställa till det för dem, fortsätter han.

Isak: ”Gjorde det jävligt bra”

Alexander Isak berättar själv efter matchen att han inte klev av på grund av en skadekänning eller liknande, utan kunde stannat kvar på plan.

– Jag började komma igång offensivt och skapade en del. Men så klart i sådana här matcher lägger man energi på det defensiva arbetet och där hade jag börjat tappa energi. Jag förstår att Janne ville ha in färska ben defensivt, säger 21-åringen efter matchen.

Men när Isak klev av hade Sverige problem att skapa någonting framåt utan fick fokusera helt och hållet på att hålla tätt bakåt. Något de också lyckades med och fick med sig en poäng från EM-premiären mot Spanien.

– Vi gjorde det jävligt bra i dag. På förhand hade man varit jävligt nöjd med en poäng, säger Isak.

Jannes svar

För Janne Andersson var det inga konstigheter att ta av Alexander Isak.

– Han var trött. De springer kopiöst mycket han och Mackan (Berg). Han gjorde det jättebra Alex, men han började bli mör kan jag säga, säger Janne Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet