Alexander Isak (till vänster) och Real Sociedad fick med sig en poäng från machen mot Raphael Varanes Real Madrid. Foto: Ander Gillenea/AFP/TT

Alexander Isak brände jätteläge för Real Sociedad mot Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Real Sociedad fick 0–0 mot Real Madrid i lagets hemmapremiär denna säsong.

Svenske Alexander Isak hade en av matchens bästa chanser.

Men Thiabaut Courtois stod för en jätteräddning.

Sveriges landslagsanfallare Alexander Isak fick chansen från start när Sociedad tog emot de regerande mästarna i Real Madrid.

Han var osynlig under stora delar av matchen, men fick ett jätteläge i slutet av den första halvleken. Efter ett fint och snabbt anfall fick en nästan fri Isak bollen i höjd med straffpunkten, till vänster i straffområdet. Han avslutade på ett tillslag, med den utrusande Real-målvakten Tiabaut Courtois lyckades rädda med högerfoten.

Isak byttes ut

Därmed stod sig 0–0 halvleken ut, och även den andra halvleken blev mållös.

Sociedad, där Isak blev utbytt i den 63:e minuten, stod för en fin insats. Real Madrid dominerade visserligen den första halvleken, men i den andra halvleken mattades storlaget av och Sociedad hade stundtals en viss press på Real Madrid.

ARKIV: Möte med Alexander Isak (1 augusti):

La Liga

Real Sociedad logo

Real Sociedad

0 - 0

Real Madrid logo

Real Madrid

Reale Arena, San Sebastián
Publik: 0
Domare: Juan Martínez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.