Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Behrang Safari och Alexander Jeremejeff. Foto: Bildbyrån/SVT

Alexander Jeremejeffs resa till målsuccén – stöttats av Behrang Safari under tuffa tiden: ”Just att våga öppna dörren”

Uppdaterad
Publicerad

Frustrerad och missnöjd med sitt spel under fjolåret.

Guldläge och skytteligaledare på jakt efter allsvenskt målrekord denna säsong.

Hemligheten?  

– Jag har haft en del samtal med Behrang Safari, främst om det mentala och så, säger Alexander Jeremejeff till SVT Sport.

Sju omgångar återstår och Alexander Jeremejeff – som gör sin tredje vända i Häcken – är i skytteligaledning med sina 21 fullträffar. När anfallaren återvände till Häcken förra året var målet tydligt: SM-guld.

– Det hade betytt mycket såklart. Här har man varit under en lång period, jag bor här och känner mycket för klubben. Det känns som att vi just i år har byggt upp någonting som är häftigt. Det är jag stolt över, säger han till SVT Sport.

”En del frustration”

Förra året landade långt ifrån målsättningen. Laget blev tolva i seriespelet och Jeremejeff kände att han inte fick spelet att stämma.

– Det var en del frustration från min sida, spel- och lagmässigt. Jag fick gå till mig själv och se vad jag kunde förbättra, därefter har det blivit en snöbollseffekt.

Stöttades av förre landslagsmannen

Uppladdningen inför årets säsong blev sedan speciell. 28-åringen sökte svar för att hitta flyt i fotbollsvardagen och stöttades av den förre landslagsspelaren Behrang Safari, som han spelat tillsammans med i Malmö FF.

– Jag har haft en del samtal med Behrang, främst om det mentala och så.

Jeremejeff menar att han nu blivit bättre på att vara ärlig mot sig själv under skadeperioder och när spelet går emot.

– Just att våga öppna dörren och att vara konkret. Jag har aldrig gjort det innan vad jag kan minnas.

Safari: ”Pratat om att lyckas som spelare”

Behrang Safari själv menar att Jeremejeff har tagit stora kliv på ett personligt plan.

– Man ser att det är en spelare som vill något. Vi har pratat om en medvetenhet om vad det innebär att lyckas som fotbollsspelare. Han har genomgått en sådan förändring, och då menar jag verkligen i allt, säger Safari.

Men hjälpen i all ära. Att det lyckades så bra har också berott på att han varit mottaglig som person.

– Hade jag till exempel fått samma tips när jag var i Malmö för några år sedan, så hade jag nog inte tagit emot det på samma sätt, säger Jeremejeff.

Jagar målrekordet

Nu kan han slå sig in i historieböckerna. Senast en spelare gjorde 25 mål eller fler i allsvenskan var 1975 när Jan Mattsson noterades för 31 totalt. Den främsta målskytten i modern tid är Peter Ijeh som 2002 gjorde 24 mål för Malmö.

– Jag gör mål på situationer som jag har tränat på, det är en njutning. Jag kommer att gå för målrekordet så länge jag kan.

INTERVJU: Hör hela samtalet med Alexander Jeremejeff i spelaren nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.