Halmstad petar Janne Jönsson som tränare Foto: Bildbyrån

Allsvenska klubben petar tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad BK har haft en tung start på säsongen och nu meddelar klubben att de gör förändringar i ledarstaben. Tränaren Jan Jönsson blir manager och Igor Krulj, 28, tar över som huvudtränare.

Halmstad ligger näst sist i allsvenskan efter 12 spelade matcher och har bara tagit sex poäng hittills. Därför agerar nu klubben för att maximera chanserna att hålla sig kvar i allsvenskan. Huvudtränaren Jan Jönsson petas och blir istället manager och kommer arbeta med HBK:s akademi och seniorverksamhet.

”En vår som varit en besvikelse”

Ny huvudtränare blir Igor Krulj, som varit assisterande tränare i klubben den här säsongen.

–  Efter en vår som resultatmässigt varit en besvikelse har ledning och styrelse under samtal enats kring följande förändring baserat på öppna samtal och dialog. Janne fokuserar helt på managerrollen och Igor tar över som tränare tillsammans med Andreas, Billy, Simon och Damir, berättar Tony Karlsson, ordförande i HBK till klubbens hemsida.

Blir yngsta tränaren på elitnivå

Igor Krulj kom till klubben från Tvååker och blev assisterande tränare i januari. Krulj är endast 28 år gammal och blir nu den yngsta tränaren på elitnivå.

– Vi ser detta som ett sätt att maximera våra chanser att klara oss kvar i Allsvenskan och har internt funnit en modell som ledare och spelare helt sluter upp bakom och som vi tror stärker oss. Arbetet pågår för fullt med att också förstärka truppen. Förändringen sker omgående vilket innebär att vi arbetar enligt det nya arbetssättet från träningsstarten den 14 juni, berättar Tony Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.