Kevin Stuhr Ellegaard räddade poäng för Elfsborg. Foto: BILDBYRÅN

Dansk skalle satte stopp för Hammarby

Det var en match med både mål, stolpträffar och klockren ribba. Men till slut var det en dansk skalle längst bak i Elfsborg som räddade hemmapoängen i en match som slutade 1-1.

– En poäng är ett ganska rättvist resultat, säger Hammarbys nyförvärv Alexander Kacaniklic till C More.

Chanserna i andra halvlek avlöste varandra. Förutom en ribba och en stolpträff på 20 sekunder av Pavel Cibichki hade även Hammarbys Tankovic en klingande träff i stolpen.

Men när Darijan Bojanic byttes in för Hammarby var det ruskigt nära. Ett fint anfall av bortalaget ”Bajen” slutade med en fantastisk tv-räddning av dansken Kevin Stuhr Ellegaard. Målvakten kastade sig för att rädda Bojanics skott och fick bollen i huvudet.

Fredrik Holst och Muamer Tankovic målskyttar i premiären. Foto: BILDBYRÅN

Målskyttarna presenterade sig i första halvlek. Först Muamer Tankovic med ett skott utifrån i bortre och sedan dansken Fredrik Holst när Hammarby-försvaret blev bolltittande.