Linus Hallenius gjorde Sundsvalls första mål i premiärmatchen mot Djurgården. Foto: TT

Linus Hallenius drömmål bakom GIF Sundsvalls vändning

Linus Hallenius fyllde 30 år under måndagen – och gjorde kvällens snyggaste mål på Tele2 arena när Gif Sundsvall gästade Djurgården. Snabb vändning i straffomådet – och lobb i bortre gaveln. Målet inledde Sundsvalls upphämtning från 0-2 till 2-2.

– Två bra prestationer från deras sida avgör, säger Djurgårdens Kevin Walker till C More.

Djurgården fick en drömstart mot GIF Sundsvall hemma på Tele2 arena i den allsvenska premiären. Nicklas Bärkroth slog in en högerhörna som Kevin Walker mötte med pannan, 1-0 till Djurgården i tionde minuten. Kevin Walker som tidigare spelat för Gif Sundsvall kysste Djurgårdens klubbmärke på tröjan efter att ha gett Stockholmslaget en tidig ledning i matchen.

Drömstart Dif

Efter dryga kvarten spelad hade Djurården ledningen med 2-0, efter ett fint mål med huvudet av Mohamed Buya Turay. Nicklas Bärkroth låg bakom med ett känsligt inlägg med högerfoten, inlägg mot bortre stolpen. Försvaret i Gif Sundsvall hängde inte med när Dif-duon hade kemi i anfallet, och Turay avslutade precist.

– Klart bra med två assist, och vara med i poängprotokollet direkt, samtidigt är det inte det som är det viktiga, det är kollektivet, säger Nicklas Bärkroth till C More.

Linus Hallenius klassmål

I sin tredje säsong i Gif Sundsvall visade Linus Hallenius att han efter succésäsongen ifjol blir att räkna med även i år. 2-1 målet var lika vasst som Gif-kaptenens fjolårssäsong. Han vände snabbt i straffområdet, och lobbade in bollen i bortre krysset. Målet i 30:e minuten – bra för matchen. Efter Djurgårdens drömstart fick Sundsvall kontakt.

– De har lite flyt med en touch, de ska inte få komma upp, säger Nicklas Bärkroth.

I den 56:e minuten kvitterade Gif Sundsvall. Omar Eddahri skruvade in ett skott vid den bortre stolpen, till 2-2. Målskytten Eddahri spelade tidigare i Djurgårdaren, men platsade inte.

– I andra kontrollerade vi matchen. Jag är nöjd med målet, jag har bett för det här. Men jag är inte nöjd, det finns mycket att förbättra, säger 2-2 skytten Omar Eddahri.

– Första 30 minuter är riktigt bra från vår sida. De får mer press i andra. Vi lyckas inte hålla uppe vår energi från inledningen. Premiären avklarad, en pinne, men vi skulle velat ha tre poäng, säger Kevin Walker.

Sundsvall ändrade från att i första halvlek spelat 4-4-2 till att i andra ställa upp 4-5-1. Ett drag som gjorde att Djurgården tappade sin dominans inledningsvis i matchen, till att Sundsvall gjorde en riktigt bra andra halvlek.