Giffarnas Carlos Garcia och AFC:s Samuel Nnamani i en tuff närkamp. Foto: TT.

AFC grep sista halmstrået – tätade till bottenstriden

Vid förlust hade AFC Eskilstuna riskerat att åka ur allsvenskan den här helgen. Men AFC tog i stället sista chansen och slog Gif Sundsvall med 1-0 och tätade till bottenstriden ordentligt. Det var AFC:s första allsvenska seger sedan 3 augusti.

– Vi förtjänar tre poäng, jag tycker att vi spelade bättre än dem, säger Adi Nalic till SVT Sport.

Avslutningen blir en rysare med sex lag som riskerar att åka ur.

– Nu ska vi göra som i dag och kämpa ända in i slutet, vi ska spela vårt spel och våga, säger Nalic om jakten på nytt kontrakt.

I den 90:e minuten fantomräddade AFC-målvakten Ihor Levchenko ett närskott av nyss inbytte Marc Mas och säkrade den blytunga trepoängaren. Det var en rejäl offensiv av giffarna i slutminuterna men AFC kunde freda sig ända tills den fem minuter långa tilläggstiden var över.

Samuel Nnamani sköt segermålet för AFC i mitten av den andra halvleken. Dzenis Kozica drev upp bollen på högerkanten och spelade in till Nnamani i straffområdet. Han klippte till distinkt och fick se bollen gå i mål.

Stolpe ut för Sundsvall

Fram till målet hade Sundsvall haft den bästa chansen. Efter en knapp timmes spel sköt David Batanero klockrent i den vänstra stolpen, det ekade över Tunavallen denna mörka oktoberkväll.

– Vi kom inte upp i normal nivå och då blev det inga mål och inga poäng, säger giffarnas Oliver Berg.

I första halvlek hade giffarna en boll i mål men det blev underkänt för offside.

AFC:s senaste allsvenska seger var mot Östersund med 2-1 den 3 augusti.