Sent mål räddade Bajen

Björn Paulsen värvades in för att förstärka backlinjen inför säsongen. Men i hemmapremiären mot Kalmar stångades och slet han på topp. Det gav resultat. Med matchens sista spark dunkade han in 1-1 och räddade en poäng.

– Det är otroligt, vilken publik. Jag älskar det, Vi vill vinna matchen men en poäng är okej, säger matchhjälten till C More.

Pa Dibba skarvade fram bollen till den långhåriga dansken som drog till med vänstern. Bollen satt stenhårt nere vid Ole Söderbergs vänstra stolpe och Paulsen sprang ut till hörnflaggan där ett stort kramkalas utbröt med lättade bajen-supportrar.

Kalmar kunde avgjort

Hammarby hade pressat Kalmar under andra halvlek och dominerat bollinnehavet. Men det var Kalmar som skapade de hetaste chanserna. Minuter innan kvitteringen hade Mahmoud Eid den hetaste. Efter en hörna var målvakten Ögmundur Kristinsson uppe på ”fel” planhalva.

Eid testade lyckan från distans men bollen strök utanför det öppna målet med minsta möjliga marginal.

– Det är en stor chans. Men man ser att den har fel bollbana ganska tidigt, säger Kalmars tränare Peter Swärdh.

Hallberg tillbaks på Tele2

Melker Hallberg höll på att förstöra hemmafesten för de drygt 30 000 hammarbyarna. I första halvlek precisionspassade den före detta Hammarbyspelaren fram Papa Diouf som höll mittbacken Joseph Aidoo bakom sig och bredsidade in 1-0.

– Det är alltid kul att vara tillbaks. Det är en fin klubb så det är bara positiva känslor, sa han till C More i paus.

”Viktigare än vanligt”

Inför matchen marscherade Hammarby-fansen genom Södermalm till arenan. Årets tåg var extra känslosamt, med tanke på terrorattacken i fredags.

– Det var lite viktigare än vanligt. Att stå upp, fajtas för det som är bra, säger supportern Rikard till SVT Sport.