Hammarby vann mot Mjällby efter drömstart. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Hammarby slog Mjällby efter drömstart

Uppdaterad
Publicerad

Det tog tolv minuter för Hammarby att göra 3-0 mot Mjällby genom två mål av Gustav Ludwigson och ett av Aron Johannsson.

Och det skulle bli avgörande i matchen som till slut blev 4-2 (3-1) till hemmalaget.

Hammarby fick en drömstart med två snabba mål de första fem minuterna. Först höll sig Abdul Khalili framme och snappade upp en boll  i straffområdet som han passade vidare till Gustav Ludwigson som dundrade upp den från nära håll.

Strax efteråt letade passade Khalili fram Aron Johannsson framför mål, och han gjorde inget misstag.

Det dröjde inte mer än till matchminut tolv innan det var dags igen. Återigen var Gustav Ludwigson sist på bollen då han, något turligt, fick en rensning på pannan och kunde nicka in 3-0.

Moro reducerade

Hammarby hade möjligheter till fler mål. Men istället reducerade Mamudu Moro till 1-3 efter att ha varit fri från halva plan efter en offensiv Hammarbyfrispark som rensats undan.

I den andra halvleken sjönk Mjällby ner ännu längre och väntade på kontringschanser, vilket gav Hammarby mycket bollinnehav vilket resulterade i ett 4-1-mål av Tim Söderström efter en dryg kvart.

Hammarby fortsatte att föra spelet men Mjällby stack upp en gång och då pricksköt David Batanero 2-4 välplacerat till vänster om David Ousted i Hammarbys mål.

Den sista kvarten försökte Mjällby att trycka på för att komma närmare i målprotokollet men man lyckades inte skapa någon vass chans.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

4 - 2

Mjällby AIF logo

Mjällby AIF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 0
Domare: Granit Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.