Se straffsituationen som fällde avgörandet i BP-AIK Foto: Discvovery+

BP kvitterade mot AIK efter straff i slutminuterna

BP-straff och kvittering i 90:e minuten efter en hands på AIK:s Sotirios Papagiannopoulos.

Då var han frustrerad efter matchen.

– Jag kan inte göra ett skit, säger ”Sotte” i Discovery Plus.

BP tog ledningen i matchen via Ludvig Fritzson, efter en första halvlek som de var klart bättre i. I den andra halvleken kvitterade Rui Modesto till 1-1. Sedan byttes Abdihakin Ali in och en minut senare satte han 2-1-målet, hans första mål i allsvenskan.

Det skulle dock bli dramatik i slutet.

BP fick en straff i 90:e minuten när bollen träffade Sotirios Papagiannopoulos hand. Nikola Vasic stegade fram och Kristoffer Nordfeldt räddade, men BP-anfallaren tog returen och satte 2-2.

– Tillslut dimper en boll ner och jag skjuter den på ”Sottes” arm. Den träffar ju honom rätt på handen och hans hand är uppe. Tur för oss att vi får straff där, säger Vasic i Discovery Plus.

”Sotte” menade att det inte var straff.

– Jag upplever att han står en meter ifrån mig och skjuter, den träffar handen. Jag kan inte göra ett skit. Domaren säger att det är solklar hands, Mohammed (Al-Hakim, allsvensk domare) sa förra veckan att om det är så pass nära och handen är mot kroppen ska det inte vara straff.

Protester innan match – hängde upp banderoll

Under AIK:s match mot BP på Tele 2 ekade AIK:s bortasektion tom och istället var budskapsbanderoller upphängda med texten:

”Dagens tystnad är en påminnelse från AIK till alla uppblåsta pampar. Respektera föreningsdemokratin, medlemmarna styr svensk fotboll – inte ni!”.

Även Halmstads BK:s supportergrupperingar har utlyst bojkott mot BP.

Missa inte Fotbollsstudion, SVT:s magasin om allsvenskan, i SVT1/Play måndag 22.10.

Se när AIK hängde upp banderoll inför allsvenska mötet med Brommapojkarna Foto: Anders Wiklund/TT

SE ÄVEN: Därför bojkottar AIK:s supportrar bortapremiären mot BP

Därför bojkottar AIK:s supportrar BP-matchen Foto: Bildbyrån