Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius är nya tränare i nästjumbon. Foto: AFC Eskilstuna

Litauisk tränare ska rädda AFC Eskilstuna i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna ligger näst sist i allsvenskan.

Nu byter de tränare.

Saulius Sirmelus heter mannen som ska rädda laget kvar i allsvenskan.

– Jag ska försöka göra mitt bästa, säger han.

Det har gått tungt för den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna. Laget ligger näst sist i serien, med endast tre vinster på 22 matcher.

Nu agerar klubbledningen. I dag meddelade de att Nemanja Miljanovic lämnar jobbet som tränare, för att istället återgå till jobbet som sportchef.

– Tillsammans med styrelsen har vi kommit överens om att det är rätt läge att göra en sådan här förändring. Förhoppningsvis kommer det här ge mer energi till gruppen, i en viktig avslutning på den här säsongen, säger han på AFC Eskilstunas hemsida.

”Måste fokusera på detaljer”

Ny tränare blir 63-årige Saulius Sirmelus, som närmast kommer från Shakhter Karaganda i Kazakstans högstaliga. På meritlistan har han bland annat som liga- och cupmästare i Litauen och två cuptitlar i Lettland.

– Nu ska jag jag försöka göra mitt bästa för det laget. Jag tror inte det är dags för att göra stora förändringar. Jag tror vi måste fokusera på detaljer, så vi kan stanna kvar i Allsvenskan. Det känns bra, säger Sirmelus.

Akademitränare blir assisterande

Klubben får även en ny assisterande tränare. Han heter Saulius Cekanavicius, är 50 år och kommer närmast från ett jobb som akademitränare i lettiska Ventspils.

– För mig är det en stor utmaning. Tidigare har jag arbetat tjugo år och spelat Europamästerskap varje år. Nu är det en ny utmaning för mig och nu ska det bli spännande med en utmaning som förhoppningsvis blir framgångsrik, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.