Daniel Nannskogs lista. Foto: Bildbyrån

Experten: Allsvenskans hetaste säljobjekt i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenskan är snart en tredjedel in i serien. Redan nu har SVT Sports expert Daniel Nannskog tittat in i framtiden och förutspått de tre hetaste spelarna på marknaden i sommar. Hetast av dem alla, en 17-åring från Göteborg.

– IFK:s juvel Benjamin Nygren lär ha en hel del anbud att ta ställning till i sommar efter en enormt stark vår, säger Nannskog.

3. Patrik Karlsson Lagemyr 23 år, mittfältare IFK Göteborg 4 mål 2 assist på 8 matcher.

Efter ett skadehelvete för Lagemyr de senaste åren så har han äntligen fått vara hel 2019. Självförtroendet har växt match för match och han har kunnat visa upp ett stort register i vår. Med snabba fötter och fantastisk spelförståelse har han blivit navet i IFKs offensiv. Ligger i stort sett bakom det mesta i anfallsväg för blåvitt. Grym i omställningsspelet med sin fart, smartness och precisa fot. Även bra mot lågt försvar då hans löpningar från mittfältet är vältajmade och river upp motståndarförsvaren. Är även bra på att hitta instick till forwards. Det som talar emot att utlandsklubbar skulle vara intresserade redan i sommar är skadehistoriken och att den typen av spelare som Lagemyr är finns det en del av redan ute i Europa . Men fortsätter Patrik i samma takt som han gjort under våren så blir jag inte överraskad om Blåvitt får ett bra bud på sin lilla dirigent. Holland eller Belgien känns väl som troliga destinationer.

Patrik Karlsson Lagemyr. Foto: Bildbyrån

2. Muamer Tankovic 24 år, mittfältare Hammarby IF 5 mål  3 assist på 8 matcher.

Det första som har slagit mig när jag sett Tankovic i år är att han ser ut att vara riktigt vältränad. I vår har han i match efter match tagit tag i taktpinnen och varit chefen i offensiven i Hammarby. En spelare som är bra att kombinera med sina medspelare, han besitter även en naturlig touch vilket tar honom ur trånga ytor och är snabb i huvudet med att hitta snabba lösningar när motståndarna sätter in sitt presspel. Har varit ute tidigare och provat utlandsspel i både England (Fulham) och Holland (AZ Alkmaar) utan att helt lyckas. Är säker på att  Muamer är mer redo för ett utlandsäventyr nu. Varför inte prova på något nytt land, Tyskland eller Frankrike Muamer?

Muamer Tankovic. Foto: Bildbyrån

1. Benjamin Nygren 17 år, anfallare IFK Göteborg. 4 mål 4 assist på 8 matcher.

IFKs juvel Benjamin Nygren lär ha en hel del anbud att ta ställning till i sommar efter en enormt stark vår. En spelare som får det svåra att se enkelt ut. Som gammal forward är det häftigt att se hur mogen han är i sitt spel trots sin unga ålder. Väldigt fint skolad spelare som inte bara är en målskytt utan bra i uppspelsfasen där han kan agera targetspelare, dessutom är han noggrann i passningsspelet vilket också återspeglas i hans fyra assist såhär långt. Det som talar för en flytt i sommar är att IFK Göteborg behöver få in pengar tack vare mindre bra ekonomi. Ser honom gärna välja Holland som första steg. 

Benjamin Nygren. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.