Nahir Besara sköt ett rungande skott till 2-0 för Örebro. Foto: Bildbyrån

Helsingborg illa ute i botten efter ny förlust

Helsingborg inledde matchen mot Örebro som det bottenlag det är. 0-2 efter 24 minuter.

Men laget spelade upp sig och hade med lite skärpa kunnat ta poäng. Nu blev det 3-2 till Örebro.

– Jag tycker att vi ska vinna den här matchen, vi skapar chans efter chans, sa en mycket besviken Joseph Ceesay till Dplay.

Örebro fick en smakstart med 2-0 efter drygt halva första halvleken. Men Helsingborg gav inte upp. Laget tog över spelet och Anthony van den Hurk kunde reducera redan efter några minuter efter Örebros andra mål. Han fick dessutom chansen ensam mot Oscar Jansson i Örebros mål, men Jansson lyckades parera.

Totalt sett hade Helsingborg chanser nog att kvittera och även ta ledningen i den första halvleken. Örebro tappade mycket boll i farliga lägen men lyckades hålla emot in i halvtidsvilan. Men ÖSK:s Oscar Jansson var omutlig.

Spännande till slut

Den andra halvleken blev inte fullt lika rafflande. Helsingborg jagade kvittering och Örebro stack upp i en del farligheter. I den 82:a minuten avgjorde Nahir Besara matchen på straff efter att han själv fallit i Helsingborgs straffområde.

I matchens sista självande minuter gav Max Svensson Helsingborg nytt hopp efter att ha lagt in en frispark till höger om Oscar Jansson. Helsingborg hade då en plus tre övertidsminuter på sig att få med sig en poäng hem till Skåne, men lyckades inte skapa något riktigt farligt.

KLIPP: Örebro vann mot HIF – se hemmalagets mål