Foto: TT Nyhetsbyrån

Alonso tillbaka på Bernabéu

Uppdaterad
Publicerad

Xabi Alonso vann allt som gick att vinna med Real Madrid innan han 2014 lämnade för Bayern München. I kväll är han tillbaka på Santiago Bernabéu för att vända ett 1-2 underläge från den första Champions League-kvartsfinalen.

– Det känns speciellt, det var min hemmaplan i fem säsonger. Jag har upplevt väldigt stora saker här som jag njöt väldigt mycket av, säger Xabi Alonso på en presskonferens.

Med de tyska landslagsbackarna Jerome Boateng och Mats Hummels skadade, och Javier Martinez avstängd efter en utvisning i det första mötet har Ancelotti problem att fylla sin backlinje med välbehövlig rutin. En spelare som Xabi Alonso på mittfältet kan bli viktig när Bayern inte får ge Cristiano Ronaldo det utrymme som lät honom göra mål två gånger om i det första mötet. Framåt ser det dock bättre ut för tyskarna. Storstjärnan Robert Lewandowski – som i semifinalen 2013 gjorde fyra mål i en och samma match mot Real Madrid – är tillbaka efter axelskadan.

– Vi ligger under, men vi är fortfarande vid liv. Det kommer bli en tuff match. Vi måste vinna och vi måste göra minst två mål. Men vi vet hur vi ska göra för att försöka stoppa Real Madrid, det såg vi i det första mötet. Jag hoppas att vi åtgärdar de saker som vi gjorde fel då, säger Xabi Alonso.

”Önskar honom ingen lycka”

I Real Madrid har innermittfältet efter spanjorens flytt bland andra tagits över av Casemiro. Den unge brasilianaren skiner upp när Alonso kommer på tal.

– Vi känner alla till Xabi Alonsos enorma förmågor. Han styr Bayern Münchens mittfält. Jag lärde mig mycket av honom här i Real Madrid och när han lämnade önskade jag honom ett stort lycka till. Men jag önskar honom ingen lycka imorgon, säger Casemiro dagen innan returmötet. 

Fördel Madrid också i England

I Madrids rödvita kvarter är det också fördel spanjorerna när den andra kvartsfinalen ska avgöras. Atlético har åkt till Leicester för att försvara sin 1-0 ledning som Antoine Griezmann ordnade med sitt straffmål.

– Vi är två mycket jämna lag, jag sa det innan den första matchen och jag säger det nu igen. Jag tror inte att lagen ändrar sitt sätt att spela i en såhär viktig del av säsongen. Leicester är ett lag som lever på detaljerna, det gör vi också. Vi är ganska lika. Det är ett jämnt möte och kommer säkert att bli en svår match, säger Atléticos tränare Diego Simeone.

Leicester har under den nya tränaren Craig Shakespeare vunnit sex raka hemmamatcher.

– Sanningen är att framför sina fans så kommer Leicester att få ett rejält lyft av atmosfären, säger Simeone.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.