Amanda Rantanen klar för Linköpings FC Foto: Bildbyrån

Amanda Rantanen klar för Linköpings FC

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Rantanen lämnar Kif Örebro.

24-åringen är klar för Linköpings FC.

– Valet var relativt enkelt för mig, säger hon i pressmeddelandet.

Sommaren 2021 lämnade den finska landslagsspelaren PK-35 i Helsingfors för spel i Sverige och Kif Örebro. Nu tar hon nästa steg i karriären och skriver kontrakt med Linköping FC.

– Linköping har alltid varit en tuff motståndare och deras fotboll har varit fantastisk att följa. Jag ser fram emot att få vara en del av det, säger hon i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag är superglad över kontraktet med Linköping. Det är fantastiskt att få representera det här laget och klubben. Valet var relativt enkelt för mig eftersom jag har hört mycket gott om både laget och övriga organisationen.

”Gillar hennes höga ambitionsnivå”

I LFC är Rantanen tänkt att användas främst som anfallare.

– Amanda är snabb, utmanar ”en-mot-en” samt har en bra vänsterfot. Med dessa egenskaper kommer hon passa bra in i vårt spelsätt samt bidra till fortsatt utveckling av vårt anfallsspel. Jag gillar också hennes höga ambitionsnivå och viljan att utvecklas i en, för henne, ny roll, säger tränare Andrée Jeglertz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.