Mimmi Larsson klar för toppklubb i USA Foto: Bildbyrån

Mimmi Larsson klar för amerikansk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Anfallsstjärnan Mimmi Larssons kontrakt med svenska mästaren Rosengård går ut. Nu är det klart att hennes nya klubb blir amerikanska Kansas City Current i NWSL.

– Jag är väldigt glad och stolt, säger Larsson till klubbens hemsida.

Mimmi Larsson, 28, har länge varit en stjärna i damallsvenskan. Nu testar hon vingarna utanför Sveriges gränser då hon har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kansas City Current.

– Jag hoppas kunna hjälpa laget att fortsätta vinna matcher och själv utvecklas som spelare. Jag längtar efter att dra igång, säger hon.

Larsson, som har 30 landskamper på meritlistan, gjorde sin sista match i Rosengård i går då man förlorade mot Barcelona med 6-0 på Camp Nou.

Hon vann både ligan och Svenska cupen med Rosengård och gjorde 31 mål på 77 matcher. Innan dess spelade hon för Linköping, Eskilstuna och Mallbacken.

2022 tog sig Kansas City Current till final i NWSL efter att ha slutat femma i grundserien.

– Mimmi är ännu ett exempel på världsklasspelare som vill göra Kansas City till deras hem. Hennes erfarenhet på både klubb- och landslagsnivå kommer att göra henne till ett jättebra tillskott till laget, säger general manager Camille Levin Ashton.

KLIPP: Mimmi Larsson efter SM-guldet: ”Det känns overkligt” (24/10)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mimmi Larsson om SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.