Real Madrid klart för CL-final efter mirakelvändning mot Manchester City. Foto: Bildbyrån

Ancelotti efter Reals mirakelvändning: Vi gav oss aldrig

Uppdaterad
Publicerad

Spanska ligamästaren Real Madrid var illa ute i det avgörande semifinalmötet mot Manchester City. Men laget kämpade frenetiskt och in kom Rodrygo och resten är historia. Mesta mästaren har nu chansen att erövra sin fjortonde CL-titel.

– Ingen trodde att Real skulle vara i CL-final denna säsong. Och ändå är vi här, säger Carlo Ancelotti.

Det såg ut att bli en mörk kväll för Real Madrid i den andra CL-semifinalen. Förlust med 3-4 i bortamatchen mot Manchester City – och underläge 0-1 i matchminut 90 i returen.

Men Rodrygo, inbytt i matchminut 68, såg till att det ändå blev en spansk afton.

21-åringen gjorde två mål och ordnade förlängning. Och än en gång denna säsong steg Karim Benzema fram och avgjorde på straff. Carlo Ancelotti fick se sitt lags styrkor och uppoffringar när Real blev klart för CL-final mot Liverpool.

– Det krävs lite tur att vinna en sån här match. City är ett bra lag och det var en tuff match. Men vi gav aldrig upp, sa han på presskonferensen efter matchen.

Finalen i Champions League spelas den 28 maj på Stade de France i Paris. Och där väntar alltså ett Liverpool som Real-tränaren är bekant med.

– Jag är riktigt glad att vara klar i ännu en final, mot ett fantastiskt lag som Liverpool. Jag spelade mot dem själv i en final 1984 och sedan som tränare 2005 och 2007. Jag bodde i Liverpool i två år och det här blir lite som ett derby för mig eftersom en del av mitt hjärta tillhör Everton.

”Tufft för oss nu”

För fjolårsfinalisten Manchester City blev det ett tufft avslut på en annars framgångsrik säsong. Och Pep Guardiola såg uppgiven ut när han mötte pressen.

– Vi behöver tid nu men vi kommer att resa oss. Spelarna gav allt och vi var så nära. Men vi lyckades inte. Och historien visar oss att sånt här kan hända i idrotten.

Fransmannen Benzema blev en av Reals matchhjältar med sitt straffavgörande i förlängningen. Och Citys coach klarade inte av att titta på straffen.

– Jag tittade inte på straffen. Det är tufft för oss nu. Vi lyckades inte ta det här i mål. Spelarna är ledsna.

MER FOTBOLL: Undvek nedflyttning – med drömmål i 97:e minuten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: FA Player

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.