Foto: Bildbyrån

Ancelotti klar för Everton: ”En klar ambition att vinna titlar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stökig höst sparkade Napoli Carlo Ancelotti i förra veckan. Nu står det klart att han tar över som huvudtränare för Everton, vilket klubben meddelar på sin hemsida.

Everton sparkade tränaren Marco Silva för två veckor sedan och är bara tre poäng ifrån nedflyttning i Premier League.

Åtgärden blir att man låter Carlo Ancelotti ta över huvudansvaret, som i sin tur fick sparken från Napoli i förra veckan efter en turbulent tid.

”En av de mest framgångsrika tränarna med sammanlagt 20 titlar. Tre gånger vinnare av Champions League och ligasegrare i fyra olika länder”, skriver klubben på sig hemsida.

”En grym klubb med stark historia”

Napoli har haft en tyngre höst och bara fått med sig blygsamma resultat i Serie A. Efter förlust mot Roma blev spelarna beodrade att ta in på hotell där laget skulle spendera en vecka tillsammans för att vända den negativa trenden.

Efter den efterföljande Champions League-omgången valde spelarna att trotsa ordern från den kraftfulle ordförande Aurelio De Laurentiis och åkte istället hem till sig själva. Ancelotti sade att han inte gillade beslutet men att han fann sig i det. Senare fick han sparken.

Nu ska han försöka vända den negativa trenden i Everton och delar av den engelska mediekåren spekulerar i om det blir en återförening mellan Ancelotti och Zlatan Ibrahimovic.

Ancelotti finns på plats under lagets dagens hemmamatch mot Ljungbergs Arsenal men han gör sin första match som tränare på annandagen, när Everton möter Burnley.

– Jag har under de senaste två veckorna sett vad spelarna är kapabla av. Det här är en grym klubb med stark historia och passionerade supportrar. De har en klar ambition att vinna titlar, säger Ancelotti till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.