Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Christiansen kommenterar sin nya tränare Henrik Rydström. Foto: SVT/Bildbyrån

Anders Christiansen om Henrik Rydström: ”Sveriges bästa tränare”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Rydström skrev i november på för Malmö FF.

Nu berättarlagkaptenen Anders Christiansen om relationen med Rydström och vadhan betyder för Malmö. Samtidigt betonar han att man ska gelaget tid.

– Om vi ser långsiktigt kommer det bli succé, säger hantill SVT Sport.

Det spekulerades en längre tid, och i mitten på november skrevHenrik Rydström på som huvudtränare för Malmö FF.

Men de första månaderna har inte varit felfria. Laget tog sig tillkvartsfinal i Svenska cupen men där blev det respass mot Djurgårdenpå straffar.

På den allsvenska upptaktsträffen tippade mediaatt Malmö kommer sluta på en tredjeplats när säsongensummeras i november. Lagkapten Anders Christiansen förstår varför.

– Vi får acceptera att media och experter har tippat två andra lagsom är bättre än oss. De har samma tränare och samma trupp som förra året. Men kommer du till Malmö ochgår runt här så finns det bara en sak, och det är att vinna, säger han.

”Kollar du på Arsenal...”

Christiansen berättar också hur relationen med Henrik Rydström är.

– Vi har en fantastisk relation, det är väl Sveriges bästatränare just nu som kommer till Sveriges största lag så det är enmatchning som jag hoppas kommer ge succé.

Samtidigt poängterar32-åringen att man måste ge Rydström och Malmö tid.

– Kollar dupå Arsenal nu som haft tre säsonger på sig att ta sig dit de är nu.Pep Guardiolas Manchester City likaså, det tog också lång tid därtills de kom upp på den nivån de är på idag. Men utan att vi skajämföra oss med Arsenal och City så försöker vi spela på ettkomplett sätt och sätta vår anfallsfotboll. Det kommer perioder därvi gör det otroligt bra och så kommer det perioder som inte är bra.Men jag tror om vi ser långsiktigt kommer det bli succé.

Christiansen om varför Malmö FF inte är favoriter till att ta hem SM-guldet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.