Jacobsons första match med Linköping blir mot BP 26 augusti. Foto: Bildbyrån

Anders Jacobson ny huvudtränare för Linköping FC

Uppdaterad
Publicerad

Anders Jacobson tar över tränaruppdraget i Linköping FC.

45-åringen återvänder därmed till klubben efter sju år.

– Det känns otroligt hedrande, säger Jacobson i ett pressmeddelande.

För en månad sedan stod det klart att Andrée Jeglertz lämnar Linköping för att bli förbundskapten i Danmark efter sommarens VM. Nu har klubben presenterat ersättaren.

Det blir Anders Jacobson som tar över. 45-åringen, som var assisterande i klubben mellan 2013-2016, kommer närmast från Riksidrottsförbundets studieförbund SISU. Innan dess hade Jacoson ett flerårigt uppdrag som assisterande förbundskapten för det norska landslaget.

”Otroligt hedrande”

– Jag är väl bekant med klubben, och det känns otroligt hedrande att få möjligheten att återvända och leda Linköping. Jag har följt laget sedan vi lämnade och jag tycker att den framtidsinriktning som påbörjats känns väldigt stimulerande, säger Jacobson i ett pressmeddelande.

Jacobsons första match som huvudtränare blir mot Brommapojkarna på bortaplan, efter VM-uppehållet, den 26 augusti. Därefter väntar kvalspelet till höstens Champions League där Arsenal står för motståndet 6 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.