Kameruns målvakt André Onana, 26, petas i ödesmatchen mot Serbien. Foto: Bildbyrån

André Onana bryter tystnaden: ”Ingen vilja från andra sidan”

Uppdaterad
Publicerad

André Onana har petats från Kameruns VM-trupp.

Nu uttalar sig målvakten om situationen.

”Det har inte funnits någon vilja på andra sidan”, skriver han på Instagram.

Kameruns förstamålvakt André Onana har lämnat VM-truppen efter en spelad match. Inför matchen mot Serbien meddelade förbundet att han tillfälligt har stängts av av disciplinära skäl.

Nu uttalar han sig för första gången om situationen, i ett uttalande på sin Instagram.

”I går tilläts jag inte vara på plan för att hjälpa Kamerun, som jag alltid vill göra, för att nå lagets mål. Jag har alltid betett mig på ett sätt som ska leda laget till framgång på ett bra sätt. Jag har verkligen försökt och lagt min energi på att försöka hitta lösningar på en situation som ofta uppstår för fotbollsspelare men det har inte funnits någon vilja från andra sidan”, skriver Onana.

Onana skriver vidare att han har respekt för de som ansvarar för fortsatt framgång för det kamerunska landslaget.

”Jag sänder all min styrka till mina lagkamrater för vi har visat att vi har kapacitet att gå väldigt långt i den här tävlingen”. och fortsätter:

”De värderingar som jag framhäver som person och som spelare är de som identifierar mig och som min familj har gett mig sedan barndomen. Att representera Kamerun har alltid varit ett privilegium”.

Kamerun förlorade öppningsmatchen mot Schweiz med 1-0 och följde upp med ett kyrss mot Serbien i form av 3-3. På fredag ställs laget mot Brasilien i sista gruppspelsmatchen.

KLIPP: Höjdpunkter från Schweiz-Kamerun (24 nov 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.