Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån.

Andreas Granqvist: Kommer stötta grabbarna – oavsett speltid

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Granqvist är EM-uttagen för sin roll utanför planen.

Men det är inget som bekommer 36-åringen.

– Jag kommer att vara där och stötta grabbarna även om jag inte spelare en enda minut i mästerskapet, säger Andreas Granqvist på presskonferensen.

Vid VM 2018 hade Andreas Granqvist en stor roll i det svenska laget – både på och utanför planen. Men vid kommande EM-turnering ser situationen annorlunda ut.

När EM-truppen presenterades sa förbundskapten Janne Andersson själv att ”Granen” blev uttagen eftersom 26 spelare fick tas ut på grund av den rådande pandemin.

Herrlandslaget i fotboll

– Hade jag tagit ut 23 spelare hade Granen inte varit med, sa Andersson då.

Granqvist har inga problem med att hans roll snarare handlar om att bidra med energi och erfarenhet utanför på planen.

”Så klart annorlunda mot 2018”

– Jag vet vilken ingång jag går in med i det här mästerskapet. Den är så klart annorlunda mot 2018. Men det är långt till första matchen och jag kommer att göra allt jag kan för att vara med och konkurrera, säger Granqvist och fortsätter:

– Men just nu är jag inte där kroppsligt om mästerskapet hade varit i morgon.

Speltid eller inte – oavsett hur det blir kommer Granqvist inte att bli besviken.

– Nej, vi gör det här som ett lag. Spelar jag inte så kommer jag vara där och stötta grabbarna. Det är inga problem även om jag inte spelar en enda minut i mästerskapet.

Det svenska laget samlades i dag för det första lägret inför EM som börjar 11 juni. För svensk del väntar EM-premiär den 14 juni mot Spanien i Sevilla.

KLIPP: Janne Andersson om vilket lag han tror vinner EM: ”Bryr mig inte”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet