Janne Andersson och Ludwig Augustinsson. Foto: Bildbyrån

Trots skadeproblematiken – förbundskaptenen inte orolig

Uppdaterad
Publicerad

Med EM tre veckor bort dras Sverige med skador på flera spelare.

Men förbundskapten Janne Andersson känner ingen oro.

– Nej, det är inget jag kan säga att jag känner i nuläget, säger Janne Andersson på dagens presskonferens.

I dag samlades det svenska herrlandslaget i Båstad för det första lägret inför sommarens EM-slutspel som drar igång den 11 juni. Totalt 17 spelare är på plats och i morgon ansluter ytterligare sju.

Men några spelare kommer inte att ansluta.

Herrlandslaget i fotboll

Martin Olsson och Filip Helander är två av de EM-uttagna spelarna som inte kommer att delta på lägret. Olsson har problem med en vad och Helander med ett knä.

Dessutom har Ludwig Augustinsson problem med en ljumske.

Augustinsson rehabar på plats i Båstad

Trots att mästerskapet bara är tre veckor bort känner förbundskapten Janne Andersson ingen oro över att någon av de skadade spelarna ska missa EM.

– Med den information jag har nu kring de här spelarna kan jag inte säga att det är något jag känner i nuläget. Men det kommer komma svar varje dag den här veckan och jag hoppas på positiva svar, men vi får ta det dag för dag, säger Janne Andersson på dagens presskonferens.

Augustinsson kommer att rehabilitera sin ljumske tillsammans med landslaget i Båstad.

– Ludde går inte rakt in i träning utan rehabar hela den här veckan till att börja med. Det är ingen skada som ska göra att EM är i fara, säger Andersson.

Inleder EM mot Spanien 14 juni

Olsson har varit på plats i Båstad och undersökt sin vad men åkte sedan tillbaka till Göteborg igen.

– Det är korrekt att Martin var här. Vad den undersökningen ledde till vet jag inte, det har jag inte hört. Vi får se dag för dag hur det utvecklas.

Med anledning av skadeproblematiken har Andersson kallat in försvararna Pierre Bengtsson och Joakim Nilsson till lägret i Båstad som avslutas med match mot Finland på lördag.

– Det ska bli roligt. En match där vi kommer gå runt på många spelare som det känns nu, säger Andersson.

Sverige inleder EM mot Spanien i Sevilla den 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet