Andreas Granqvist kan tänka sig spela utan lön för att hjälpa HIF Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist villig att hjälpa HIF ur krisen – än en gång

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF är i ekonomisk kris.

Coronavirusets framfart kan kosta klubben elitlicensen.

Lagkapten Andreas Granqvist kan återigen komma att spela utan lön.

– Jag är inte oäven att hjälpa till den här gången också, säger han till Sportbladet.

Under måndagen höll Helsinborg en presskonferens där de meddelade att klubben går back fler miljoner när ligan står still och att deras elitlicens är i fara.

Lagkapten Andreas Granqvist har varit med om liknande situation tidigare. När han återvände till klubben 2018 var HIF också i en ekonomisk knipa och han valde att spela utan lön. Något som kan bli aktuellt igen.

– Vi får se vad som händer, men det tar jag med styrelsen först. Jag kommer göra det som krävs för att föreningen ska må bra, säger han till Sportbladet.

”Ingen kunde förutse detta”

Att det nu är något oväntat som ställer till det men Granqvist är skönt och att klubben förhoppningsvis kan dra fördel av att de gått igenom samma situation tidigare.

– Ingen kunde förutse detta. Det är kanske en fördel nu att varit i den här situationen förut. Vi har erfarenhet om hur vi ska agera – spelare, staden, sponsorer och supportrar, säger han.

Härnäst väntar troligtvis korttidspermittering för spelarna och fler hjälpinsatser kan bli av.

– Vi har haft en dialog inom truppen och vill hjälpa till så bra vi kan från spelarhåll. Men exakta siffror har vi inte pratat om ännu, säger Granqvist.

KLIPP: Helsingborgs djupa kris: ”Vår elitlicens är rökt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.