Svensken kritiseras för valet – svaret till SVT: ”Gissa”. Foto: Bildbyrån

Anel Ahmedhodzic förste kaptenen på sju år att skippa regnbågsbindeln

Uppdaterad
Publicerad

Anel Ahmedhodzic klev in som vikarierande lagkapten när Sheffield United mötte Liverpool i onsdags.

Då var han den första Premier League-lagkaptenen att skippa regnbågsbindeln på sju år. Varför?

”Gissa”, svarar han SVT Sport.

2-7 december har Premier League en kampanj där tanken är att alla lagkaptener ska bära regnbågsbindel – något som har pågått sedan 2016.

MFF-produkten Anel Ahmedhodzic fick agera vikarierande lagkapten för sitt Sheffield United i 2-0-förlusten mot Liverpool i onsdags. Men det var inte resultatet som blev snackisen, utan Ahmedhodzics val att inte bära den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

24-åringen blev därmed den förste Premier League-kaptenen på sju år att spela utan regnbågsfärgad bindel under kampanjperioden. Efter matchen menade tränaren Chris Wilder att han inte hade någon aning varför Ahmedhodzic inte hade den bindeln på sig, enligt Outsports.

Ahmedhodzic svar om bindeln

Den LGBTQ+-stöttande supportergruppen ”The Rainbow Blades” gjorde även ett uttalande till samma tidning:

”Vi anser att fotboll är för alla och är naturligtvis besvikna över att Rainbow-armbandet inte bars av kaptenen”, skriver de.

När SVT Sport frågar Ahmedhodzic varför han inte bar bindeln svarar han ”Gissa” i ett sms och sedan inget mer på ytterligare frågor.

Han var även kapten idag när Sheffield United vann med 1-0 mot Brentford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.