Anel Ahmedhodzic. Foto: Bildbyrån/ bilder från Dplay

Anel Ahmedhodzic väljer bort Sverige för Bosnien-Hercegovina

Uppdaterad
Publicerad

I januari landslagsdebuterade Anel Ahmedhodzic för Sverige.

Nu byter han landslag.

Han har bestämt sig för att framöver representera Bosnien-Hercegovina.

– Det enda rätta för min del är att representera Bosnien, säger han.

Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic är född och uppvuxen i Sverige, och har spelat för såväl U17- som U19- och U21-landslaget, innan han i januari fick vara med i januariturnén, där det blev spel mot Moldavien.

Men några fler landskamper för Sverige blir det inte. Han har istället valt att spela för Bosnien-Hercegovina, landet som hans pappa kommer från.

Herrlandslaget i fotboll

– Sitsen har varit svår. Jag har spelat för Sverige på ungdomsnivå, är född och uppvuxen här. Samtidigt har jag bosniskt blod, har varit där varje sommar sedan jag var barn… Jag har verkligen funderat på alla möjliga aspekter; tänkt länge, diskuterat mycket och känt efter vad jag verkligen vill göra, säger han till Kvällsposten, och fortsätter:

– Det enda rätta för min del är att representera Bosnien.

”Otroligt bra snack”

21-åringen har meddelat sitt beslut till det bosniska förbundets sportchef Zvjezdan Misimovic.

– Jag har haft otroligt bra snack och kontakt med honom – han är en mycket intelligent man även utanför planen, säger Ahmedhodzic.

KLIPP: Här gör Ahmedhodzic sitt första mål i allsvenskan (5 augusti, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet