Foto: Bildbyrån

Angeldahl målskytt när Manchester City vann

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City tog emot Durham i den engelska ligacupen och vann med 3-0.

Svenskan Filippa Angeldahl stod för ett av målen.

Manchester City inledde den engelska ligacupen med storseger med 5-1 mot svensklaget Everton. I dag inkasserades den andra trepoängaren i gruppspelet hemma på Academy Stadium.

Landslagsstjärnan Filippa Angeldahl fick chansen från start och svarade med ett tidigt mål. Janine Beckie stod för framspelningen när svenskan skickade in 1-0 efter dryga kvarten spelad.

Tio minuter in i den andra halvleken var Angeldahl nära ytterligare ett mål. Hon hakade på i offensiven och drog till med ett skott som letade sig tätt över ribban.

Utökade sent

City fortsatte sedan att pressa Durham och åtta minuter senare var en spelglad Angeldahl på nytt nära att göra mål. 24-åringen avlossade ett distinkt skott – som träffade stolpen.

2-0 kom till slut. I 86:e minuten slet sig Caroline Weir loss till vänster och tryckte in bollen i mål – i sin 100:e match för klubben.

Men det var inte över där.

Beckie, som assisterade Angeldahl till 1-0 fick själv göra ett mål. Med minuten kvar av ordinarie speltid satte hon Citys tredje mål i matchen.

De ljusblå ställs mot Leicester City i Super League härnäst.

ARKIV: Här slår Angeldahl till i VM-kvalet för Sverige (21 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.