Mattias Bjärsmyr lämnar prispodiet besviken. Foto: Bildbyrån.

Ängsligt Göteborg tog inte chansen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg var spänt och fick bara med sig 2-2 hemma mot Kalmar FF efter att ha hamnat i ett 2-0-underläge. Man gav sig inte ens själva chansen att kriga om SM-guldet. Vid 0-2 lämnade de första IFK-fansen arenan.

Spelarna var deppade efter det stora silvret.

– Som vi spelade i första halvlek så ska vi nog vara glada att vi får 2-2 här, säger Mattias Bjärsmyr till SVT Sport.

Göteborg såg slitet ut och orkade inte mobilisera tillräckligt med energi.

– Vi blev småchockade när de gjorde 1-0 och blev ängsliga. Jag får lyfta på hatten för Norrköping som är värdiga mästare. Det känns i alla fall bra att vårt resultat inte hade någon betydelse, säger Jörgen Lennartsson till Cmore.

De var ett stort antiklimax på Gamla Ullevi som rustat för guldfest och ingen kunde riktigt förklara den kollektiva krampen.

– Men kanske kommer jag att gräma mig mest över att vi bara fick en poäng mot Halmstad för ett par veckor sedan. Det kanske var där guldet försvann, säger Sören Rieks.

Rieks var irriterad över Malmös Markus Rosenbergs tidiga röda kort mot IFK Norrköping. Att Rosenberg tog det röda kortet skickar en tydlig signal.

– Han ville inte spela den matchen, det är tydligt. Man är besviken över att alla inte kan vara professionella och sköta sitt jobb, säger Rieks till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.