Anna Anvegård och Therese Sjögran. Foto: TT/Bildbyrån.

Anvegård knäskadad: ”Tufft för henne just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Skyttedrottningen Anna Anvegård dras med en knäskada.

Förutom att hon missar Champions League-matcher är även damallsvenska starten i fara.

– Det går åt rätt håll, men inte lika snabbt som man önskat, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

FC Rosengård Anna Anvegård vann skytteligan i damallsvenskan för andra året i rad med sina 16 mål i fjol.

Anfallaren missade nyligen en landslagssamling på grund av en skada och nu visar det sig att det rör om knäproblem. 23-åringen inte har tränat fotboll med laget på hela året. Problemen uppstod tidigt under försäsongen och det går åt rätt håll, men sakta.

– Det är en ledskada, inget allvarligt så men tyvärr är hon inte på fotbollsplanen än. Vi vet faktiskt inte riktigt var det kommer ifrån. Men det är någon typ av överbelastning, säger sportchefen Therese Sjögran.

”Vi behöver henne”

FC Rosengård spelar första Champions League-åttondelsfinalen mot österrikiska St. Pölten hemma på onsdag och returen borta nästa vecka. Sjögran hade hoppats att ha sin notoriska målskytt med då men Anvegård rehabar fortsatt.

Vad betyder det för er att hon saknas?

– Jättemycket. Vi är tunna som vi är. Med den spelartypen hon är så är det klart att vi behöver henne. Det är väl därför att man önskat att det gått snabbare såklart. Men vi kan inte stressa på det mer än så här. Det får ta den tid det tar.

Den damallsvenska starten är ännu 1,5 månad bort. Men det är tydligt att Therese Sjögran inte räknar med att ha en skyttedrottning i bästa form då.

– Jag hoppas verkligen att hon är tillbaka och kan vara i full träning då, sen vet jag inte om hon skulle vara matchfärdig. Men i alla fall att hon kan vara på planen med resten.

”Tufft för henne just nu”

Anna Anvegård vill inte själv kommentera utan hänvisar till Sjögran.

Hur är det med henne?

– Jag tycker ändå att hon håller humöret uppe och hon är med så mycket det går. Men det är klart att det är tufft för henne just nu.

Damallsvenskan inleds 18 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.