Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Anvegård. Foto: Bildbyrån

Anvegård petades – orkade inte kolla Sverige-matcher i EM

Uppdaterad
Publicerad

Anna Anvegård deltog i VM 2019 och OS 2021. Men efter en skadefylld säsong togs hon inte ut till sommarens EM. Då blev det för jobbigt att kolla på alla Sveriges matcher.

– Det är tufft att kolla när man inte har blivit uttagen, säger hon till SVT Sport.

På grund av hjärnskakningar spelade Anna Anvegård bara 14 matcher för Everton den gångna säsongen. Efter det blev hon inte uttagen av Peter Gerhardsson till sommarens EM i England där Sverige nådde semifinal.

– Det var tråkigt, men också lite förväntat. Jag hade det lite på känn eftersom jag hade varit så mycket skadad. Jag missade de tre sista samlingarna innan EM-truppen togs ut, säger Anvegård.

Fotbolls-EM

Hur följde du mästerskapet?

– Jag kollade några matcher som Sverige spelade, men i stort sett alla andra matcher. Det var lite lättare att kolla då det inte var Sverige. Det är tufft att kolla när man inte har blivit uttagen. Men det är klart jag höll på dem. Jag pratade med några i laget, säger hon och fortsätter:

– Det var en känsla av att man gärna hade velat vara med och uppleva det. Sedan så vet jag att alla som var där gjorde allt de kunde. Det är klart att man hade velat vara där.

Då mästerskapet nu är över och damallsvenskan snart drar igång igen så ligger fokus inte på landslaget, utan på hennes nya klubb.

– Vi får se. Jag försöker bara hålla mig skadefri och spela så många matcher som möjligt med Häcken. Fokus är inte riktigt där eftersom jag inte blev uttagen, utan fokus är på Häcken och att komma in bra i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet