Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog eftersöker fler spelare som Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Nannskog om Sveriges stora utmaning – vill ha fler som Asllani

Uppdaterad
Publicerad

Sverige åkte ut med dunder och brak i EM-semifinalen mot England.

I efterdyningarna har brister i det svenska spelet lyfts fram. SVT:s expert Daniel Nannskog belyser bland annat bristande en mot en-spel i offensiven.

– Sverige har inte tillräckligt många spelare som är bekväma med det.

Peter Gerhardsson har efter uttåget uttryckt att Sverige inte har spelare som kan slå ut sin spelare i en mot en-spelet. I onsdagens EM-studio tar SVT Sports expert Daniel Nannskog vid efter förbundskaptenens tanke och fyller på:

– Det här är något som jag har tjatat om i svensk fotboll sedan jag började i min roll. Det är oerhört viktigt att ha spelare som till exempel Kosovare Asllani. I det engelska landslaget hade man massa spelare som är väldigt trygga i en mot en-spelet, att verkligen komma förbi med teknik och fart.

Fotbolls-EM

Nannskog tycker inte att Sverige har tillräckligt många spelare som är bekväma i den delen av det offensiva spelet och klarar av att göra det under press.

– Vi ser det i Frankrike, där vimlar det av spelare som kan slå sin motståndare. Tyskland har också de typerna. Där är nog den stora utmaningen i Sverige, att få fram de typerna som Asllani som är trygga med att kunna kliva förbi sin motståndare och öppna upp spelet. Så han är inne på någonting, Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet