Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson och Magnus Wikman. Foto: Bildbyrån.

Peter Gerhardsson: ”Vi får titta på vårt ledarskap”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson har tittat på semifinalmatchen igen.

Sverige var helt enkelt inte tillräckligt skickligt menar han.

– Fram till 65:e minuten hade vi lika många målchanser men de gör tre mål. Det känns lite sådär att vi inte får bollen, säger han till SVT Sport.

Sverige inledde EM-semifinalen mot England starkt med flera chanser, men var ineffektivt.

– Deras målvakt var väldig skicklig och gjorde ett par skickliga räddningar. Det är alltid vår skicklighet kontra deras skicklighet och vi var inte tillräckligt skickliga, konstaterar Peter Gerhardsson.

Assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman berättar att det varit tuffa timmar sedan uttåget och Englands 4-0-seger i går.

– Klart man mår dåligt. Man har åkt ur en turnering och det känns tungt att det blev så många mål. Man är besviken och besviken på sig själv att man inte kunde få oss att vinna.

Han menar att det är lätt att vara efterklok.

– Vi gjorde så klart det vi trodde var bäst. Sen om det var bäst, det vet jag inte. Vi var inte tillräckligt bra på att göra mål eller förhindra mål. Det blev hårt. Vi får titta på om det är något i vårt ledarskap eller i motståndarna som gjorde att vi inte fick ut max.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.