Stjärnans hemliga recept för att slå Bajen: ”Det håller jag för mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsmeriterade Anna Oscarsson på börjar på lördag sin tredje damallsvenska säsong med Eskilstuna United. I premiären ställs hon mot Hammarby. Tidigare klubbadress och favoritlaget sedan födseln.

Eskilstuna missade Champions Leauge-kvalet med minsta möjliga marginal. Kristianstad knep sista europaplatsen med bättre målskilland. I år jagar Eskilstuna revanch. En resa som inleds på lördagen mot Hammarby i den damallsvenska premiären.

–Det hade inte kunnat vara en roligare premiär, på Tele2. Förhoppningsvis kommer det mycket folk. Storpublik och Hammarby är ett väldigt bra lag och det ska bli jätteroligt att spela mot dem igen, säger Anna Oscarsson till SVT Sport.

Hur slår man Hammarby?

–Det kanske jag behåller för mig själv. Vi spelade jämna matcher mot dem förra året. Det är ett lag med en hel del styrkor men de har sina svagheter också, säger hon.

Mycket publik

Drygt 7000 biljetter har sålts till premiären. En bra bit över publiksnittet i serien. För Anna Oscarsson är det en minst sagt speciell känsla att ställas mot sitt gamla lag.

–Jag är ju uppfödd i en Bajen-familj och jag har hejat på dem sedan jag lärde mig förstå vad fotboll är för någonting. Samtidigt är det ingenting man tänker på när man väl spelar matchen. jag har inte spelat i någon klubb tidigare, förutom Hammarby då, som jag känner så starkt för som Eskilstuna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.