• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Sandberg har etablerat sig i Örebros startelva. Foto: Bildbyrån

Anna Sandbergs succéår – från ettan till damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Örebros Anna Sandberg spelade i division ett för ett och ett halvt år sedan. Nu är hon etablerad i damallsvenskan och har tagit plats i F19-landslaget.

– Det är lite av en dröm som jag haft sedan jag var liten, säger snart 19-åriga Anna Sandberg till SVT Sport.

Anna Sandberg kom till Örebros F19-lag inför förra säsongen. I mars flyttades hon upp till a-laget och skolades om från yttermittfältare till ytterback. I slutet av säsongen nominerades hon till ”årets genombrott” i damallsvenskan.

–  Det var en häftig känsla. Sådär första säsongen var man inte beredd på att det skulle hända. Men det var ändå ett kvitto på att man hade gjort en bra första säsong, säger hon.

Ska spela F19-EM

I och med succén i damallsvenskan tog Anna Sandberg plats i F19-landslaget. Tidigare hade flicklandslagen aldrig varit aktuella för henne. I vår kvalificerade sig F19-landslaget till EM, för första gången på sju år. Senaste gången ett svenskt landslag spelade F19-EM representerade spelare som Stina Blackstenius och Filippa Angeldal Sverige.

Mästerskapet spelas i Tjeckien i sommar, Anna Sandberg ser fram emot mästerskapet men ska först avsluta sina studier på gymnasiet och ta studenten.

– Sen tänkte jag försöka mig på att bara leva på fotbollen ett tag, säger Anna Sandberg.

Hör mer av Anna Sandberg i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.