Foto: Nottingham Forest/Bildbyrån

Anthony Elanga lämnar Manchester United för Nottingham Forest

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Elanga lämnar Manchester United efter åtta år.

Svensken värvas av Premier League-konkurrenten Nottingham Forest för cirka 200 miljoner kronor.

– Det är ett perfekt steg i min karriär, säger Elanga på klubbens hemsida.

Redan som elvaåring flyttade Anthony Elanga till England och sommaren 2015, när han nyss fyllt 13, skrev han på för Manchester United. Sedan dess har han tillhört klubben och i maj 2021 debuterade han för A-laget.

– Att göra debut, spela över 50 matcher, göra mål i Champions League och vinna en trofé för den här otroliga klubben. Om du skulle säga till mig att allt det där kommer att hända när jag var 11 år och kom till England skulle jag vara överlycklig, skriver Elanga på Instagram.

Men nu är hans sejour i klubben över. Han har skrivit ett femårskontrakt med Nottingham Forest, som även de spelar i Premier League.

– Det är ett perfekt steg i min karriär. Det är ett stort steg och jag ser fram emot att spela framför fansen. Jag hade intresse från annat håll, men Nottingham Forest känns som en perfekt klubb för mig, säger Elanga på klubbens hemsida.

Flytten kostar Nottingham Forest 15 miljoner pund, cirka 200 miljoner kronor, enligt transferexperten Fabrizio Romano.

MER FOTBOLL: Anthony Elanga hoppade in mot Nya Zeeland och gjorde mål

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anthony Elanga hoppade in och gjorde mål mot Nya Zeeland. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.