Anton Tinnerholm får knappt gå ut hemma i New York. Foto: Bildbyrån

Tinnerholm: ”Jag har aldrig sett New York så här”

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset sprider skräck i hela världen.

New York är hårt drabbat och för fotbollsspelaren Anton Tinnerholm har livet förändrats drastiskt.

– Jag har aldrig sett New York så här och det kommer nog aldrig vara så här i framtiden heller, säger Tinnerholm till SVT Sport.

Den 29 februari sparkades MLS igång. Men det hann bara gå två omgångar innan säsongen fick avbrytas.

Coronaviruset har lamslagit USA och New York är hårt drabbat.

För Anton Tinnerholm i New York City FC är det en surrealistisk situation.

– Det är väldigt lugnt på stan. Jag har aldrig sett New York så här och det kommer aldrig vara så här i framtiden heller. De har sagt att man inte ska gå ut mer än nödvändigt. Det är klart att det är en allvarlig situation, säger Tinnerholm.

– New York är nog den mest drabbade staten i USA. Man har stängt ner skolor, affärer och allt sånt. Det som är öppet är livsmedelsbutiker och där är det kö så man får gå in en och en. Samtidigt är det väl ingen panik, folk är ute och går. Det är inget paniktillstånd. Vi är ganska uttråkade här. Att gå till affären är dagens höjdpunkt.

Hur mår ni?

– Vi mår bra, det är inga problem. Men man blir lite orolig för alla andra, man har sett bilder från sjukhus och sånt. Man blir lite skärrad av situationen.

”Snarare går det åt andra hållet”

President Donald Trump vill öppna upp USA till påsk. Hur låter det?

– Då måste det förbättras drastiskt. Snarare går det åt andra hållet. Det ändras timme till timme, vi får se vad som händer. Det är ingen ide att spekulera i det.

Han vet inte heller hur det blir med årets säsong. För tillfället får man bara motionera en och en.

– Det kommer olika besked varannan dag, det är osäkerheten i allt det här som är det värsta.

Hur går diskussionerna kring ligaomstart?

– Vi har träningsförbud och det har man skjutit upp tre eller fyra gånger. Sen är tanken att förlänga säsongen och spela in i december. Men huvudsaken är att vi tar hand om varandra och rida ut stormen som blåser nu.

”Ge mig en boll”

Han tränar på hemmaplan med hjälp av onlinevideos och kör yoga med frun. Klubben har skickat hem en del träningsutrustning till honom.

– Jag saknar fotbollen otroligt mycket. Ge mig en boll så kan jag springa hur mycket som helst.

Hur är det att inte få titta på fotboll?

– Jag har sett SVT:s VM-krönikor, annars är det inte så mycket. Man blir uttråkad, men det finns de som har det väldigt illa så man får ha respekt för det.

KLIPP: New York fruktar coronapandemins kulmen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.