Anvegård efter Chile: Tycker jag är närmare startelvan nu

Uppdaterad
Publicerad

Det var utropstecken bakom de svenska inhoppen mot Chile. Madelen Janogy hyllas stort för sin VM-debut, och för klassmålet. Anna Anvegård gjorde också avtryck. Och kunde mycket väl ha varit startspelare.

– Anna har sett väldigt pigg ut på träningarna så jag hade väl nån tanke ett tag om hon skulle starta eller inte, sa förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport efter VM-premiären.

Från regnet i Rennes har den svenska truppen nu landat i sol i Nice. Och Anna Anvegård, som själv inte visste att hon var nära att få starta i tisdags, hoppas på ännu mer speltid mot Thailand på söndag.

Känner du själv att du stärkt dina chanser att vara i startelvan?

–  Jo men det tycker jag. Det kändes helt okej, jag gör en godkänd insats. Men sen vet man att... jag bytte ju med Stina tex, och jag tyckte hon gjorde en bra match och kom till många lägen. Så det är väldigt bra spelare man konkurrerar med, säger Anvegård till SVT Sport.

Skytteligavinnaren i elitettan, som blev årets genombrott och landslagsdebuterade redan sitt första år i allsvenskan, har nu upplevt en motigare vårsäsong med sitt Växjö. Men hon känner att varje chans med landslaget ger massor för att ta nya kliv.

– Framförallt tempot är ju rätt så stor skillnad från därhemma. Tar snabbare beslut absolut. Och varje gång man blir uttagen så får man en självförtroendeboost.

”Wow man är verkligen här!”

Den position Anvegård känner sig mest bekväm med, och allrahelst ser sig i, är tiarollen.

– Ja att droppa ner lite, bli rättvänd med bollen och fördela ut den, men också få möjlighet att själv göra mål.

Både under förlägret i Båstad, och här på plats i Frankrike, berättar hon hur svårt det är att beskriva hur mycket hon njuter av fotbollslivet just nu, som spelare i VM-truppen.

– Det här är ju det största jag har varit med om. Alla sa det innan jag åkte att du får inte glömma att njuta! För det kan ju vara så att det är det enda VM:et man upplever. Så man får passa på. Så ja, mellan träningarna och så försöker man tänka att -  Wow man är verkligen här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.