Anna Anvegård med bollen under en träning. Foto: Bildbyrån

Anvegård: ”Fått i gång målproduktionen”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö har lämnat återbud och Stina Blackstenius och Mimmi Larsson kämpar med skador. Då kan damallsvenskans skyttedrottning få chansen från start mot Ungern.

– Jag har fått igång målproduktionen så jag är här med en bra känsla, säger Anna Anvegård till SVT Sport.

Förra veckan lämnade Fridolina Rolfö återbud till landslagssamlingen på grund av en hjärnskakning som hon fortfarande känner av. Anfallsduon Stina Blackstenius och Mimmi Larsson är visserligen uttagna men båda kämpar med skador och är osäkra kort inför EM-kvalet mot Ungern i morgon.

Det öppnar upp för Rosengårds Anna Anvegård som med sina tolv mål toppar skytteligan i damallsvenskan.

Damlandslaget i fotboll

– Klart det finns chanser att jag får starta men de som är friska är också bra. Jag försöker visa på träningarna att jag vill starta, säger Anvegård till SVT Sport.

23-åringens självförtroende har stärkts efter de fina prestationerna i Rosengård.

– Jag har fått igång målproduktionen igen så jag är här med en bra känsla. Det är klart att det är skönt för självförtroendet när man får göra sina mål och hjälpa laget.

Sist Sverige mötte Ungern i EM-kvalet blev det seger med 5-0. Även i morgon väntas Sverige föra spelet.

– Det gäller att sätta fart på bollen och få dem att flytta sig. Sedan måste vi ha tålamod, vi kanske inte spräcker nollan de tio eller 20 första minuterna, säger Anvegård.

Ställningen i Sveriges EM-kvalgrupp

1) Sverige, 9 poäng

2) Island, 9

3) Ungern, 4

4) Slovakien, 4

5) Lettland, 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet