Argentinsk skräll i premiären mot Japan

Förlust med 0-11 när Argentina senast spelade VM-premiär, den gången mot Tyskland. Men i år gick det bättre. Mot tvåan från förra VM, Japan, så skrällde Argentina och tog sin första VM-poäng någonsin efter 0-0.

– Den här poängen är väldigt viktig för oss, säger Estefania Banini till AP.

Argentina, som aldrig vunnit en VM-match, blev en svårare nöt att knäcka för Japan i premiären. Japan, som tagit sig till två raka VM-finaler och vunnit guld 2011, hade ett stort spelövertag i den första halvleken utan att skapa några riktigt heta lägen.

Men i den andra halvleken så kom Japan närmare ett ledningsmål. I den 50:e minuten var det nära när Argentinas målvakt Vanina Correa släppte en oväntad retur på ett distansskott från Kumi Yokoyama. Men returen gick utanför.

Drömstart på VM-turneringen

Med knappt 20 minuter kvar av matchen började Argentina hitta luckor i Japan och lyckades komma i flera spelvändningar. Men trots spelvändningarna kom de aldrig till något farligt läge utan Japans defensiv redde i stället ut situationerna.

Japan skapade i tilläggsminuterna sina bästa chanser i matchen, men lyckades inte få bollen förbi Correa, och matchen som sågs av drygt 20 000 åskådare blev mållös.

Det oavgjorda resultatet innebar att Argentina tog sin första poäng i VM-sammanhang på damsidan, och får en drömstart på den här turneringen.

– Den här poängen är väldigt viktig för oss. Vi tror på att vi kan fortsätta kämpa och att vi kan få fler poäng, och inte bara åka hem med en, säger Estefania Banini.

Här kan du hitta alla resultat och all statistik från fotbolls-VM!